Grad Rijeka

Dentalni turizam


Pacijentima iz udaljenih krajeva organiziramo smještaj u gradu Rijeci, u neposrednoj blizini našeg studija.

Nudimo Vam besplatni smještaj u hostelu ili botelu visoke kvalitete za dvije noći. Po želji, pacijent može birati privatni apartman po vrlo povoljnim cijenama.


Javite nam se

Grad Rijeka

Zašto odabrati Rijeku?


Tijekom stomatološke terapije uživajte u brojnim znamenitostima grada Rijeke i upoznajte ljepote Kvarnera. Bogata kulturna ponuda i ljepote obližnje Opatijske rivijere, kulturna baština Rijeke - jedne od prijestolnica moderne hrvatske glazbe i europske kulture – zasigurno Vas neće ostaviti ravnodušnima.

Osvježite svoj duh i tijelo – na putu do zdravog i lijepog osmijeha prepustite se ljepotama našega grada i iskustvima koje Vam Kvarner nudi.


Rezervirajte svoj termin!

Grad Rijeka

Znamenitosti

Glavna gradska tržnica

Glavna gradska tržnica jedno je od omiljenijih mjesta Riječana. Rešetkasta konstrukcija i fasade ukrašene reljefnim prikazima povrća i voća odišu posebnim šarmom. Nagli rast grada zahtijevao je proširenje tržnice pa je glavna građevina finalizirana 1916. godine. Fontane, ukrasi na pročelju i vješto oslikan morski svijet nesumnjivo su dio jedne od atraktivnijih tržnica u regiji. Kameni rakovi, hobotnice, ribe i školjke ostavljaju dojam živih, pozivajući prolaznika da se približi ribarnici, u kojoj će uvijek naći nešto za svoj stol.

Gradski toranj

Građen u srednjem vijeku, vjerojatno na temeljima kasnoantičkih primorskih gradskih vrata, jedan je od simbola grada Rijeke. I danas dominira centralnim dijelom Korza, a u prošlosti je predstavljao prohodnu kulu kroz koju se ulazi u utvrđeni grad. Na vrhu kupole tornja, na visini od 30m, nalazi se replika skulpture riječkoga dvoglavog orla teška 270kg.

HNK Ivan pl. Zajc

Tradicija kontinuirana teatarskog života u gradu Rijeci dulja je od dva stoljeća. Od 1991. Kazalište dobiva status nacionalnog kazališta, a 1994. godine svoj današnji naziv. Figuralne plastike i ornamentalne radove izradio poznati venecijanski kipar August Benvenuti, a stropne slike slikar Franz Matsch u suradnji s još poznatijom braćom Gustavom i Ernestom Klimtom. Zanimljivost je da su upravo u ovoj zgradi postavljena tehnološka otkrića - prva električna žarulja i prvi telefon u gradu!

Kapucinska crkva

Kapucinska crkva Gospe Lurdske svojim raskošnim neogotičkim pročeljem ukrašenim mozaicima i kitnjastom kamenom dekoracijom, dominira Trgom Žabica u Rijeci. Tijekom obnove 2006. godine u bočnim je lađama crkve postavljeno pet novih vitraja koji prikazuju likove hrvatskih svetaca i blaženika; rad su, kao i restauracija starih vitraja akademskog slikara Roberta Mijalića.

Katedrala sv. Vida

Sagrađena je na mjestu srušene crkvice posvećene zaštitniku Rijeke Svetom Vidu. Gradnja je s prekidima trajala stotinu godina, a kupolu i oratorije za redovnike na prvom katu izgradio je gotički arhitekt Bernardin Martnuzzi 1727. godine. Ta reprezentativna građevina ima dodirnih točaka s venecijanskom crkvom Sta Maria della Salute.

Riječki lukobran

Lukobran glavnog lučkog bazena popularno zovu „molo longo“, zbog njegovih 1707 m dužine, a danas je u funkciji putničkog terminala i obalne šetnice. Najveći poduhvat izgradnje na lukobranu bilo je kupalište Quarnaro, sagrađeno 1913 – te godine te je proglašeno najboljim kupalištem u Monarhiji.

Opatija

Smještena podno planine i parka prirode Učka, pruža izvrstan odabir za odmor ljeti i zimi. Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta. Čak dva parka zaštićeni su kao spomenici vrtne arhitekture, a specifični su po japanskim kamelijama i stablima bambusa i banana.

Riječki karneval

U organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke prvi put je održan 1982. godine te je Rijeku „smjestio“ među najvažnije europske karnevalske gradove. Spoj europskog građanskog karnevala temeljenog na povijesnim i kulturnim običajima i elementima folklora i mitologije jedan je od atraktivnijih događaja u regiji.

Riječki Korzo

Korzo se već od ranog XIX. stoljeća počeo formirati u obliku u kakvu ga danas poznajemo, kao glavno šetalište i sastajalište Riječana te poligon za gradnju reprezentativnih palača u obličjima stilova koji su se smjenjivali: klasicizma, historicizma, secesije i moderne.

Svetište Majke Božje Trsatske

Najveće je hodočasničko središte zapadne Hrvatske. Postanak je povezan s tradicijom o čudesnom prijenosu Nazaretske kućice i njezinom boravku na Trsatu (1291.-1294.). Crkva Blažene Djevice Marije najstarije je marijansko svetište u Hrvatskoj, a upravo u njoj su pokopane brojne povijesne ličnosti kao što su članovi grofovske obitelji Frankopan zahvaljujući kojima je crkva i nastala.

Trg Ivana Koblera

Uski prolaz koji razdvaja niz kuća na istočnoj strani ostatak je jedne tipične ulice srednjovjekovnih proporcija. U povodu 150. godišnjice riječke Tvornice papira, najstarije u ovom dijelu Europe, na Trgu Ivana Koblera je prema projektu riječkog arhitekta Igora Emilija 1974. godine podignuta fontana s tijeskom za papir koji potječe iz tvornice.

Trsatska gradina

Prvi se put spominje kao sjedište župe 1288. Na tom se mjestu od prapovijesti nalazila liburnijska osmatračnica odakle se kontrolirao put iz unutrašnjosti prema moru. Gradina jedna od najstarijih fortifikacija u Hrvatskom primorju u kojoj su sačuvana obilježja ranosrednjovjekovne gradogradnje, a s nje se pruža kolosalan pogled na Grad ali i riječki zaljev.