Implantologija

Dentalni implantati postali su standard u dentalnoj medicini, a opće je poznato da su to titanski vijci koji se ugrađuju u kost čeljusti kako bi „nosili“ umjetne zube napravljene od vrhunskih stomatoloških materijala.

Nedostatak jednog ili više zuba, kao i loši protetski radovi koji ni funkcionalno ni estetski nemaju svoju svrhu, mogu uzrokovati niz pratećih problema kao što su iskrivljeno izgovaranje riječi ili neprirodan i bolan položaj čeljusti.
Suvremena i kvalitetna implantološka terapija u našem studiju osigurava Vam dugoročnost i garanciju. Potrebno vrijeme oseointegracije, odnosno sraštavanja s kosti je 3 do 6 mjeseci.
Ovisno o čeljusti u koju se implantati ugrađuju, moguće je potrebnim tretmanima i kirurškim tehnikama napraviti malo (zatvoreno) ili veliko (otvoreno) podizanje dna sinusa.
Nakon perioda sraštavanja slijedi izrada protetske krunice, morfološki iste zubu. Implantati se preporučaju populacijama svih dobnih skupina kojima je narušena estetika i žvačna funkcija nedostatkom prirodnog zuba. Najmlađi kandidati su oni kojima je rast i razvoj čeljusti završen.
Pregledom i radiološkom snimkom utvrđuju se kvaliteta i stanje koštanog tkiva te se uz anamnezu daje konačno mišljenje o ugradnji.