Protetika

Vaša želja je blistav, prirodan i mladenački osmijeh? Zubna protetika nudi nam dugoročna rješenja za nadomještanja izgubljenih zubi, ali i za estetsku korekciju postojećih.

U određenom trenutku života, naši zubi više nas ne zadovoljavaju na estetskoj razini, a u nekim slučajevima niti na funkcionalnoj.
Želja za prirodnim i blistavim osmijehom danas je ostvariva zahvaljujući tehnologiji i modernoj medicini, a u našem studiju zapušteni i nezdravi zubi padaju u zaborav.
Nedostatak više zuba osim što narušava estetiku i izgled našeg lica, uzrokuje cijeli niz problema u žvačnoj funkciji koji uzrokuju patološke promjene u čeljusnim zglobovima, a koji mogu biti uzroci promjenama u kralježnici i koštano-zglobnom sustavu gornjeg trupa.
Ukoliko je stanje takvo da fiksni protetski nadomjestak nije moguće izvesti, tada Vam nudimo mogućnost mobilnih ili kombiniranih protetskih nadomjestaka.
Mobilne proteze dijelimo na totalne, koje se izrađuju samo od akrilata, i parcijalne koje mogu biti izrađene od akrilata ili wirona. Mobilnu protezu pacijent sam može vaditi i stavljati, dok fiksnu može skidati isključivo stomatolog ili se one ne mogu uopće vaditi iz usta.
Tretman ovisi o stanju u usnoj šupljini pacijenata, a naš tim ponudit će Vam najbolja rješenja.

Fiksna protetika


Fiksni radovi u obliku individualne krunice ili niza spojenih krunica u most trajno se cementiraju na postojeći zub ili implantat, bez mogućnosti uklanjanja.

Krunicom se nadomještaju manjkovi prirodnih zuba, ali i oštećeni i estetski neprihvatljivi postojeći zubi. Krunice mogu imati metalnu bazu ili bezmetalne keramičke i cirkonske, koje su prihvatljivije zbog svog prirodnijeg izgleda i transparentnosti.

Kontaktirajte nas s povjerenjem kako bismo sukladno Vašim mogućnostima izradili najbolje rješenje i ostvarili Vaše želje.

Mobilna protetika


Kod bezubih čeljusti gdje nikako ne postoje uvjeti za ugradnju implantanata s fiksnim rješenjem protetike na istima, totalna proteza kao mobilna zubna protetika u tom je slučaju jedino estetsko i funkcionalno rješenje.

Osim totalne, u suradnji s vrhunskim tehničkim dentalnim stručnjacima izrađujemo djelomične proteze, imedijatne proteze te proteze na implantatima kod pacijenata gdje se to nudi kao jedino moguće rješenje - bilo iz tehničkih ili osobnih razloga.