Parodontologija

Parodontologija je grana stomatologije specijalizirana za dijagnostiku i liječenje zubnog mesa, ligamenta i kosti.

Zdrave desni moraju biti čvrste, zdrave i blijedoružičaste boje. Ukoliko su otečene, crvene i lako prokrvare, tada ste kandidat za tretman odstranjivanja infekta iz desni.
Upala desni, gingivitis, uništava mekana tkiva i kosti koje podupiru zube, a uzrokuju ga nagomilani kamenac i bakterijski plak nastali nedovoljnom oralnom higijenom - ali i trudnoća, pubertet i ortodontske anomalije. Prepoznaje se po krvarenju iz gingive, zadahu iz usta, promjenama boje zubnog mesa, klimavim zubima i naposlijetku njihovom gubitku.
Neprepoznati i neliječeni gingivitis progresivno uzrokuje dublje infekcije tkiva i dovodi do ireverzibilnog gubitka kosti, a naposlijetku i zuba.
Uznapredovani parodontitis može ozbiljno utjecati na opće zdravstveno stanje organizma uz povećani rizik od moždanog i srčanog udara.
Terapija se sastoji od uklanjanja granulacijskog upaljenog tkiva i subgingivalnog kamenca sa zidova džepa čime se stvaraju novi preduvjeti za oporavak.
Oralna higijena ima veliku ulogu na razvoj parodontitisa pa redovito i pravilno četkanje zubi te korištenje zubnog konca preventivno djeluju na uklanjanje štetnih mikroba i bakterija, koji mogu uzrokovati spomenute dentalne probleme.
Naš dentalni studio posebnu pažnju posvećuje upravo zubnom mesu koje je primarno baza ostalim zdravstvenim problemima i shodno tome nudimo potrebne tretmane u rješavanju istih.
U slučaju da ste primijetili neke od navedenih simptoma, savjetujemo Vam da nas kontaktirate i ugovorite termin pregleda u našem studiju.