Estetska stomatologija

Osmijeh je osobna putovnica kroz život o kojem ovise samopouzdanje i otvorenost prema drugima, zato je bitno voditi brigu o zdravlju usne šupljine ali i o estetici.

Estetska stomatologija objedinjuje gotovo sve grane stomatologije, a njen cilj je uspostava harmonije funkcije i estetike zubnog niza te zdravih desni. Podrazumijeva oralnu rehabilitaciju koja zadovoljava estetske zahtjeve pacijenata.
Estetski kriteriji gotovo iz dana u dan podižu ljestvicu pa je estetska dentalna medicina primorana suvremenim rješenjima zadovoljiti i najzahtjevnije pacijente.
Već prilikom prvog pregleda izrađujemo plan terapije te Vam nudimo najbolja rješenja nakon provjere funkcije i zagriza, pregleda zubnog mesa i prirodnih zubnih krunica, kao i eventualno ugrađenih protetskih radova.
Oštećene zubne supstance nadograđuju se ispunom i restauriraju do granica preoblikovanja i statičke izdržljivosti.
Ugrađuju se implantati ili rade mostovi, odabiru se materijali novih krunica i boja, oblika i veličina, a sve to u suradnji s laboratorijskim stručnjacima.
Nemojte dopustiti da fizičko starenje utječe na prirodno stanje Vaših zubi, jer Vam u našem studiu nudimo širok spektar metoda i tretmana kojima ćemo vratiti željeni osmijeh na Vaše lice.
Moderna stomatologija omogućila nam je da kombinacijom umjetničkih vještina i suvremene tehnologije kreiramo lijepe i blistave osmijehe. Stvaranjem savršenog osmijeha mijenjamo život nabolje.

Bruksizam


Bruksizam je nesvjesno i nekontrolirano stiskanje zubi. Tijekom stiskanja zubi javljaju se sile tri puta veće nego prilikom žvakanja, što može negativno utjecati na zubnu caklinu, ispune i protetske radove. Javlja se bol i osjetljivost na hladno, a kronične oblike može pratiti osjećaj napetosti u žvačnim mišićima, glavobolja te bol u uhu.

Da bi se zubi zaštitili od posljedica bruksizma potrebno je uraditi udlagu, nadomjestak kojim se amortiziraju sile nastale stiskanjem žvačnih mišića, sprječavajući struganje zuba jednih po drugima. Time štitimo ne samo trošenje zuba nego i potporno zubno tkivo kao i čeljusni zglob.

Kompleksnost same terapije ovisi o stadiju i trenutku u kojem se pacijent javi. Što je stadij raniji, to je proces jednostavniji.

Bruksizam se obično može olako shvatiti, međutim njegova pojava može utjecati na fizionomiju lica obzirom da se trošenjem zuba gubi zagriz – stoga nemojte predugo čekati! Primijetite li nekontroliranu pojavu stiskanja zubi, s povjerenjem nam se obratite.

Izbjeljivanje


Osnovni postulati estetike su prirodnost, zdrav i svjež izgled. Prilikom modifikacije i kreiranja savršenog osmijeha koristimo metode skidanja kamenca, poliranja ili izbjeljivanja zubi profesionalnim sredstvima.

Postupak izbjeljivanja je bezbolan i učinkovit, a namijenjen je svakome tko nije zadovoljan svojom bojom zubi. Boja zubi može biti podložna promjenama djelovanjem vanjskih utjecaja konzumiranja kave, crnog vina, hrane i ostalih obojenih napitaka, kao i nekih tableta.

Osim konzervativnih i protetskih tretmana, uz izbjeljivanje nudimo Vam i zubni nakit. Metoda aplikacije je neinvazivna te se ne oštećuje caklina zuba. Nakit je najčešće proizveden od poludragog kamena, cirkona.

Poštujući individualnost svakog pacijenta, ostvarujemo vrhunske rezultate - jer Vaš osmijeh je naša strast.